Professionele melkgeitenhouderij

De begeleiding van uw melkgeitenbedrijf is maatwerk. Wij kunnen in overleg met u juiste vaccinatieschema’s voor u opstellen en uitvoeren. We kunnen hierbij ook ontzorgen en de administratie hieromtrent uit handen nemen. Wij zorgen ervoor dat uw geiten op tijd en met de juiste vaccins gevaccineerd worden. Op deze wijze zorgen wij samen met u voor de bestrijding van infectieziekten, zoals CAE, CL, para-TBC en Q-koorts. Soms is het gebruik van een autovaccin aangewezen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij werken hiervoor samen met een gespecialiseerd laboratorium.

Veel aandacht gaat ook uit naar de lammer opfok. Luchtproblemen en diarree zijn bijvoorbeeld regelmatig voorkomende problemen. Wij spelen hier snel op in. Met gericht onderzoek, eventueel autopsie bij gestorven lammeren, bloednames, controle van de biestopname e.d. proberen wij de oorzaak te achterhalen en stellen we de juiste behandeling in. U kunt ons inschakelen voor de onthoorning van uw lammeren en hulp bij verlossingen. Geiten kunnen we met onze echo scannen op dracht.

Het is bij ons mogelijk om op regelmatige basis bedrijfsbezoeken in te plannen. Zo kunnen we uw bedrijf goed opvolgen en u adviseren en ondersteunen bij de bedrijfsvoering t.a.v. de gezondheid en productie van uw dieren.

Bel ons gerust om een afspraak in te plannen.